Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Co je RGB svícení?

Magazín

Jednoduše řečeno, RGB svícení znamená máchání primárních barev - červená, zelená a modrá. Při použití na osvětlení vytváří zářivý barevný systém, který lze míchat v různých proporcích, aby bylo dosaženo téměř jakéhokoli druhu barvy ve spektru.

Od teorie k samotným svítidlům

Červená, zelená a modrá světla mohou být v rozsahu od 0 do 100 %, pokud jde o intenzitu. Tyto tři barvy jsou míseny v produktech RGB LED, aby bylo možné vytvořit více než 16 milionů odstínů světla. Ne však všechny barvy jsou možné. Barvy jako je hnědá není snadné nebo je dokonce nemožné dosáhnout.


 

Jak tohle funguje? 

V každé barevné škále je možné vybrat 256 úrovní nebo odstínů této barvy. Pokud máte tři základní barvy a každá z nich může mít 256 různých odstínů, můžete jejich vzájemným smícháním matematicky vygenerovat 16,7 milionu různých barev. A všechny je možné využít při svícení. 


Naše nabídka RGB svítidel



 

Prvními RGB vlaštovkami byly bezpochyby LED pásky. Dnes už je tato metoda hojně užívaná i u dalších typů svítidel s LED technologií. Od RGB LED pásků, které jsou dnes opatřeny dalšími přidanými funkcemi, je RGB funkce implementovaná třeba s dálkovým ovládáním u stropních svítidel EGLO nebo Ecolite


Zajímavé je propojení s LED stropními panely, které slouží jako hlavní osvětlovací prvek místnosti. Díky RGB barevnosti dokáží v osvětlovaném prostoru vytvořit pokaždé novou atmosféru. 

Stejně tak noční lampy, které díky LED RGB modulům a žárovkám vytváří příjemnou atmosféru ke čtení knihy nebo poslouchání noční hudby.


Dokonce je RGB technologie vsazená i do venkovního a zahradního osvětlení. Značky Eglo i Philips vytvořily praktická svítidla s LED RGB možností, ideální pro decentní osvícení zákoutí zahrad. Zároveň i stylové malé venkovní lampy vhodné na terasy i posezení u grilu. 


A pokud nechcete investovat přímo do RGB svítidel a přesto si chcete užít RGB svícení, pak je možné do běžného svítidla zakoupit LED žárovky s RGB technologií

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i