Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Svítidla z moderních materiálů

Osvětlení interiéru

Lucie

Světla a svítidla nemusejí být vyrobena pouze ze skleněného či plastového stínidla. Dnešní doba fandí novodobým materiálům a designéři se předhánějí v originalitě zpracování. Současná éra umožňuje objevovat i udivovat rozmanitostí materiálů i formou jejich zpracování. Pojďme se podívat na designové světelné skvosty z různých surovin.

Sklo nebo porcelán

Foukané sklo zažívá renesanci, pravý porcelán je dnes spíše historickou verzí, překlápěnou do keramiky.

Sklo pro výrobu svítidel je stále ideálním materiálem. Rozhodně to, které je barvené a tvoří dokonalé vitráže v podobě stínidel na stolní lampy, lustry i nástěnná svítidla. Vitrážová skla jsou po staletí vnímána jako ceněný materiál a rozhodně by neměl uniknout ani vaší pozornosti.

Sklo v křišťálové podobě také skýtá cenné kousky. Designéři křišťálových svítidel navrhují styly inspirované historickou secesí, barokem, ale i současným uměním. Každý tvar i každý materiál si najde svého zájemce i kupce.

Alabastr neboli ušlechtilý sádrovec ve skle také nabízí zajímavé kousky. Nástěnná svítidla s alabastrovým sklem jsou stále in. Stačí se jen podívat.

 

Co říkáte na beton?

Lehčený beton zůstává v hledáčku designérům i lovcům industriálního stylu. Betonová svítidla jsou zajímavým a stylovým doplňkem v bytech i kancelářích, kde převládá minimalismus. Své přívržence nacházejí betonová osvětlení i mezi obdivovaleli naturálních designů.

 

Neodolatelné kovy

Kovová svítidla hrají prim především u venkovních nástěnných svítidel, která se včas rozsvítí, když přicházíte ke dveřím. Jejich výhoda je ve velké odolnosti proti vnějším vlivům, díky vysokému IP dokáží vytvořit dostatečnou ochranu proti vniknutí prachu i vodě.

 

Pryskyřice, textil, guma nebo sádra

Možnosti jsou neomezené a materiálů na výrobu opravdu zajímavých svítidel přibývá. Venkovní osvětlení z přírodního kamene nabízí exkluzivní vzhled. Protože přírodní kámen je díky svému povrchu vždy jedinečný a harmonicky doplňuje každý prostor. A jak už to u přírodních materiálů bývá, jsou vhodné i do nestálých povětrnostních podmínek.

Dřevo je neuvěřitelně mnohostranný materiál. Působí ušlechtilým dojmem, a přesto zůstává moderní. Naše světla se vzhledem dřeva jsou vyrobena z přírodních lehkých forem dřev, korků, ratanových lišt i bambusů.

 

Textilní vlákna, nerezová ocel, beton, žula, pískovec nebo sádra, rozpětí materiálů našich svítidel je velké. Ale všechny prezentují klasický tvar a kvalitní zpracování. Můžete se těšit na celou řadu svítidel, které se zaměřují na expresivní přírodní materiály. Stačí si jen vybrat.

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i