Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Stmívatelná svítidla

Osvětlení interiéru

Lucie

Hlavním přínosem stmívatelných svítidel je nastavení intenzity svícení. Vysvětlíme vám, jak taková svítidla fungují, kde je můžete využít a v jakých variantách se vyrábí.

Stmívatelná svítidla vám umožní zvolit barvu světla, kterou v místnosti právě potřebujete. Vzhled těchto svítidel se nijak neliší od těch klasických, ale jejich praktické využití je daleko širší.

Kam se hodí?

Podle typu svítidla si můžete zvolit teplotu chromatičnosti, která se udává v Kelvinech (K). Rozmezí teploty chromatičnosti, neboli barvy světla, najdete u vámi zvoleného produktu v jeho popisu. Světlo žárovky, které je označováno jako teplá bílá se pohybuje od 1 000 – 4 500 K. Denní světlo má pak teplotu kolem 5 000 – 7 000 K. V pracovnách, v koupelně či kuchyni doporučujeme svítidlo s větším počtem Kelvinů, aby vám při práci dokázaly plně nahradit denní světlo. A vy se tak můžete plně soustředit na svoji práci. 

Můžete je využít v obývacím pokoji a při čtení si tak nastavit vyšší teplotu chromatičnosti, naopak při odpočinku nižší. Dále je můžete využít v ložnici nebo v dětském pokoji.


U některých svítidel najdete i funkci RGB. To znamená, že si můžete libovolně nastavovat barvu světla - žlutou, modrou, zelenou, červenou a další barvy. Jednoduše si tak přizpůsobíte atmosféru podle vaší nálady a prostředí. Nebo si vyberte variantu, která vám bude barvu měnit automaticky. 

Výběrem svítidla to nekončí

Pro správnou funkci svítidla je nutné pořídit takzvaný stmívač. Stmívač namontujete jako klasický vypínač a pomocí jeho otočného tlačítka nebo ovladače regulujete teplotu chromatičnosti. Při výběru si ověřte, jaký typ svítidla máte vybraný. K LED svítidlům je nutné pořídit i kompatibilní stmívač. Dále vybírejte typ podle počtu žárovek, které s ním chcete ovládat. 

Stmívatelná svítidla jsou již vyráběna téměř ve všech možných variantách. Lze pořídit stropní, závěsná, nástěnná a bodová svítidla, ale také stolní a stojací lampy, podhledová svítidla i LED pásky. Nemusíte je využívat jen z praktických důvodů, ale také z dekoračních. Vytvoříte si perfektní podmínky ke každé příležitosti a aktivitě.



Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i