Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

LED pásky

LEDkové osvětlení

Lucie

LED pásky jsou úsporné světelné zdroje na bázi LED diod, zpravidla napájené stejnosměrným napětím 12 voltů.

Nejdůležitější vlastnosti LED pásků

LED pásky mají tři důležité parametry, podle nichž se řídíme i při výběru vhodného LED pásku. Jsou to stupeň ochrany a s ním spojené možné umístění, svítivost a barva.

 
  • Stupeň ochrany se zkráceně udává pod dvojpísmennou zkratkou IP. Tento parametr značí odolnost LED pásku proti okolním vlivům, konkrétně proti vniknutí vody, prachu či jiného cizího tělesa. Více se o stupni ochrany věnuje článek IP krytí.
  • Barva neboli barevná teplota - u různých světelných zdrojů se setkáváme s různými odstíny světla, které vydávají. Jedná se o tzv. barevnou teplotu neboli teplotu chromatičnosti udávanou v Kelvinech (K). Platí, že s počtem Kelvinů stoupá intenzita, ostrost a světelný jas. Obecně platí, že studená bílá barva světla s vysokou teplotou chromatičnosti se používá v místech, kde je nedostatek denního světla. Nejlépe vás o barvě světla poučí článek Barvy světla.
  • Poslední svítivost = světelný tok charakterizuje intenzitu vydávaného světla. Udává se v lumenech, které se značí lm. Čím vyšší hodnota, tím jasnější a intenzivnější světlo můžete očekávat.

 

Instalace LED pásku je hračka

LED pásky se obvykle napájejí napěťově. Znamená to, že k napájení je vhodný správný adaptér. LED pásek nelze připojit přímo na síťové napětí 230 V.

Instalace LED pásku není nijak složitá. Ustřihneme si požadovanou délku LED pásku tam, kde je označené dělení, nalepíme na místo, ideálně pak do hliníkové lišty, která LED pásek chrání. Poté případně pomocí konektoru či kabelu propojíme s dalšími LED pásky a připojíme ke zdroji.
 

U nás si vybere LED pásek opravdu každý

Potřebnou délku i barvu svícení naleznete přímo v názvu zboží. Další vlastnosti, jako stmívání, dálkové ovládaní nebo senzory na LED páscích můžete vyfiltrovat přímo u výběru funkce LED pásku. Díky dlouhé životnosti, efektivnímu a levnému svícení, stejně jako rychlé instalaci i vlastní ohebnosti se LED pásky hodí do každé domácnosti.

 
 

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i