Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Jak vybrat osvětlení do ložnice?

Obývák a ložnice
Odpověděl:
LucieLucie

Odpověď:

Každá místnost má specifické požadavky na osvětlení a nejinak je tomu i v případě ložnice. Jak a kam umístit v ložnici svítidla, aby vyhovovala potřebám a příliš nerušila?

Centrální osvětlení v ložnici

Stejně tak jako v ostatních místnostech je potřeba se zamyslet nad centrálním osvětlením. Do ložnice je vhodné jednodušší svítidlo, které je zespodu zastíněné, aby vás neoslňovalo. Dilema, zda zvolit lustr nebo ploché stropní svítidlo, za vás vyřeší celkový rozměr pokoje a výška stropu. Barva, materiál a design záleží na vašem vkusu a stylu místnosti. Do ložnice se doporučuje barva světla ,,teplá bílá", která je šetrná k očím a navozuje příjemnou atmosféru.
 
loznice 
 

Lampa nesmí chybět

 Jelikož máme v ložnici obvykle několik zón, jedno světlo nestačí. K lůžku samozdřejmě patří lampy. Pokud patříte mezi vášnivé čtenáře, pak volte lampy s možností nastavení světla, např: lampy s klouby. Dáváte-li přednost televizi nebo okamžitému spánku, postačí lampička bez možnosti polohování. Pro ty, kdo mají dostatek prostoru v ložnici, připadá v úvahu i stojací lampa. Vkusné a moderní kousky krásně dokreslí celý ráz pokoje.
 
lampany v loznici 

Orientujte se i v noci

 Pokud v noci cestujete po bytě, pomůžou vám tzv. orientační svítidla. Díky nim se budete moci pohybovat bez nutnosti svítit velkým světlem. Využijte například lampičky do zásuvky, LED orientační svítidla nebo dotykové lampičky. Výborným pomocníkem mohou být také LED pásky, které jistě využijí i maminky při nočním vstávání k miminku.

 Světlo do skříní

Zdá se vám, že jsme s osvětlením ložnice skončili? Zcela určitě ne! V ložnici se obvykle nacházejí šatní skříně nebo toaletní stolky a tam je potřeba také dobře vidět. V obou případech jsou vhodná bodová světla. Někteří dají přednost skříni s vestavěnými světly.
 

 Svíčky

 Nejromantičtější variantou osvětlení v ložnici jsou svíčky, ale je nebezpečné ponechat je bez dozoru. Řešením mohou být svíčky na baterie, dekorační lampičky, LED dekorační lampičky nebo solné lampy, které vypadají velmi dobře, a nemusíme se bát, že kvůli romantice lehne naše domácnost popelem.


TIP: pro navození klidové atmosféry přispějí nejen světla ale také tapety v tmavších barvách a vhodné dekorace.

 

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i