Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Designové osvětlení ve skandinávském stylu

Aktuality a oznámení

Lucie

Jemné zemité tóny, čisté linie, přírodní materiály, moderní, ale jednoduchý design a vyvážený poměr mezi estetickou a funkční stránkou. Tak lze popsat skandinávský neboli severský styl.

Interiéry zařízené do skandinávského stylu jsou lehké, místnosti otevřené, ale vyzařuje z nich hřejivá přátelská atmosféra. A to díky kožešinám a svítidlům, na které skandinávský styl klade důraz především.

Seznamte se s osvětlením ve skandinávském stylu

Dřevo, kov a mléčné sklo jsou hlavní dominantou, beton, kůže, mosaz a geometrické tvary vše doplňují. V posledních letech je skandinávský styl osvětlení velmi oblíbený. Nespornou výhodou stylu je kombinace více menších světel rozprostřených po místnosti. Díky tomu si dopřejete světla ve všech koutech místnosti, kdy hlavní světlo slouží pouze k osvětlení jídelního stolu při večeři, kdy se schází celá rodina ke společnému jídlu.


Severská svítidla

Čisté linie… pravidelné tvary… svítidla ve skandinávském stylu v jednoduchém a čistém designu. Je vyrobeno z kovu a můžete si zvolit bílé, černé nebo stříbrné provedení. Takové svítidlo nabízí značka Eglo. Kvalitní dřevo ve spojení s textilem či kovem v jednoduchém designu.

Moderní čisté linie lze hledat u značky Brilagi. Světlou monotónnost skandinávského prostoru můžete rozbít s jejich svítidly v černé barvě. Oblá svítidla inspirovaná okrouhlým tvarem bubínků rozehrají interiér zajímavými kontrasty a kromě barvy jsou severskému stylu poplatná i svým dokonale minimalistickým tvarem.

Všudypřítomné lampy

V severském stylu bydlení obyvatelé používají výkonné, ale jednoduché lucerny a stojací lampy na čtení.  Již zmíněné značky Eglo a Brilagi prezentují širokou nabídku těchto doplňkových svítidel. I u stojacích lamp je preferováno dřevo.

Nadčasové skandinávské lampy vyrobené v kombinaci dřeva s doplňky z mosazi jsou inspirovaná vzhledem starých průmyslových lamp. Jsou důkazem toho, že kvalitní a nadčasové modely nikdy nevyjdou z módy.

Stejně tak i stolní lampy ve skandinávském stylu korespondují především se dřevem a kovy. Jejich výhodou minimalistický design, který je možno osadit designovou žárovkou. Těch se u tohoto stylu není potřeba obávat. Jednoduchá lampa s výraznou žárovkou cíleně oživí světlý severský interiér.



Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i