Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Dálková ovládání ve světě svícení

Mohlo by Vás zajímat
Odpověděl:
LucieLucie

Odpověď:

Začaly s tím televize, pokračovaly automobily, dětské hračky, infrazářiče v panelákových koupelnách, malé spotřebiče... Nyní patří i ke svítidlům a chytrým žárovkám. Řeč je o dálkovém ovládání.

Nenápadný pomocník

Dálkové ovládání člověk vymyslel pro usnadnění své práce a zvýšení pohodlí. Platilo to jak u televizí, tak i u svítidel. Avšak dálková ovládání zaznamenala velký pokrok od prvotních užití, kdy uměly „pouze spustit a vypnout“ zařízení.

Současné využití u lustrů a chytrých žárovek nabízí pestřejší funkce. Kromě obvyklého rozsvícení a zhasnutí, disponují funkcemi stmívání změny barvy svícení, nebo zvládnou snížit výkon stropních ventilátorů, či otočit jejich chod zprava doleva.

 
 

Jistě uznáte, že je pohodlnější mít při sobě ovladač, kterým jednoduše upravíte intenzitu svícení vnitřního osvětlení na dálkové ovládání, aniž byste přecházeli místnost k vypínači. Stejně tak si okamžitě zastavíte otáčení ventilátoru. 

Dálkový ovladač oceníte i u venkovních svítidel, při jejichž rozsvícení či zhasnutí nemusíte vůbec vyjít ven. Zvláště to oceníte ve vánočním čase, kdy světelné řetězy venku, ale i doma na stromku, ovládáte ovladačem. Nebrodíte se ani ve sněhu, ani se krkolomně nesoukáte pod vánoční stromek, abyste zastrčili konektor kabelu do zástrčky na zdi za stromkem.

Dokonce i pokojové lampy mohou mít dálková ovládání. Pohodlně sledujete televizi z vlastní postele a stejně jako televizi, tak i lampu v místnosti vypnete dálkovým ovladačem, bez nutnosti vstávání z vyhřáté postele. 

Žárovky s dálkovým ovládačem

Pokud nemáte svítidlo, které by fungovalo na dálkové ovládání, lze tuto funkci zajistit na úrovni žárovky. Mnohé z nich již tuto funkci mají. Ovládání u žárovek pak funguje úplně stejně jako u svítidel. Vypínají a zapínají zdroj světla, mění barvu světelného paprsku i intenzitu světla.   

Dálkový ovladač již dneska dokážou nahradit chytré telefony s konkrétními aplikacemi. Kromě standardních funkcí zvládnou rozsvítit venkovní světla při příjezdu domů, nasvítit chodbu s vnitřním schodištěm nebo rovnou pokoj a to příkazem přes aplikaci ZigBee, telefonní službu Bluetooth či osobní hlasovou asistentku Alexu. Na dálku se dají ovládat i svítidla chytré domácnosti Home Kit a inteligentní osvětlení Philips HUE

Jak získat nabídku svítidel na dálková ovládání?

Jednoduše na našem e-shopu si v levé části v kategorii požadovaného svítidla a v zobrazených parametrech zvolíte funkci, kde si zaškrtnutím vyberete parametr dálkové ovládání. Objeví se nabídka osvětlení splňující zvolený parametr.  

Takto pracujete i v kategorii výprodeje a slev, kde dokážete najít osvětlení na dálkové ovládání se zajímavou cenou.

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i