Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Začínají prázdniny, léto je v plném proudu

Magazín

Monika

Vyjet na víkend z víru města, odpočinout si a načerpat energii, toho si na létě opravdu ceníme.

Osvětlení pergoly a altánů 

Dekorativně osvětlená zahrada vytvoří krásný pohled při večerním posezení v pergolách, a poskytuje pocit bezpečí. K této nádherné atmosféře bezpochyby patří i venkovní osvětlení. A nejlépe takové, které se dá namontovat rychle a bez velkých zásahů do hotové zahrady.

Osvětlení do zahradního přístřešku byste měli v první řadě vybírat podle činností, které se pod ním chystáte dělat. Něco jiného je prostranství u jídelního stolu a opodál strom. Při konverzaci u jídla potřebujete vidět, co krájíte příborem. Ideální jsou venkovní lustry

Intimnější atmosféru ke konverzaci docílíte nástěnnými svítidly se stmívači a čidly. Nebo naopak si vystačíte s letními řetězy a zahradními girlandami, které jemně dotvoří prostředí. Jednoduše se zavěsí a omotají kolem příček altánů a propletou se pod stropy. Mnoho z girland je napájeno bateriemi, a pak není nutné řešit přívod elektriky. Stejně tak se nemusíte obávat, pokud je řetěz nebo girlanda označená slovem vánoční. I vánoční světla vhodně instalovaná v létě dokáží příjemně osvětlit zahradní párty. 


Osvětlení zákoutí i hlavních cest v zahradě


Funkční osvětlení cest v zahradě vám zajistí stojací zahradní svítidla. Pro vytvoření příjemné večerní atmosféry osvětlete pár stromů či zajímavých rostlin venkovními reflektory. Zaměřte se na zvýraznění struktury rostlin. Doporučujeme vám používat slabší světelné zdroje, které nebudou tolik lákat hmyz.


Dekorativní osvětlení zahrad

Dekorativním nasvícením rostlin a stromů si ve večerní zahradě vytvoříte krásnou podívanou. K tomuto účelu vám postačí zahradní reflektory se slabšími světelnými zdroji 2W nebo 3W. Především u chatek, které se nachází na samotě nebo bez dalšího zdroje osvětlení (pouliční lampy), používejte slabé teplé bílé světlo. Osvětlené objekty pak nepůsobí rušivě a příliš kontrastně vůči tmavému okolí. 


Pro menší rostliny a keře doporučujeme použít solární svítidla. Tato světla využijete i k orámování cest, nebo u stolu, kde chcete přítmí. Větší stromy vám pomůže zvýraznit LED reflektor.


Čím více si zpříjemnit prázdniny?  

Nepodceňujte pohodlí uvnitř chatek a v místnostech. V horkých dnech mohou být výbornými parťáky přenosné ventilátory. Osvěží a rozproudí vzduch.

V rámci své bezpečnosti mohou být užitečné i hlásiče kouře do interiéru. Upozorní na případný oheň, ale dokáží odhalit i ucházející plyn z plynové bomby na vaření. Venku zase dbejte na vhodnost svítidla k umístění do exteriéru. Vybírejte svítidla s hodnotou krytí minimálně IP44. Platí pravidlo, že čím je IP číslo vyšší, tím je svítidlo lépe kryté. A na závěr malá rada, nepodceňujte důležitost svítilny neboli baterky. Určitě ti nejmenší ocení bezpečí světla při nočním putování na toaletu.  

Autor článku:

Monika
Monika E-commerce specialista

Monika má na starost e-commerce oddělení a je fanynkou venkovního osvětlení. Díky ní zjistíte, jaké zrovna frčí trendy ve světě venkovních svítidel. A třeba i to, jak na efektivní osvětlení zahrady a okolí domu.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i