Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Svítidla pro Váš spokojený život

Aktuality a oznámení

Osvětlení podstatně ovlivňuje náladu, pocity i aktivitu. Váš domov je místem, kde trávíte až polovinu svého času, a proto je kvalitní a přirozené osvětlení nezbytností pro dlouhodobou spokojenost.

Osvětlení je jedním z nejdůležitějších prvků interiéru. Je neviditelnou součástí každodenního života, která ovlivňuje to, jak vnímáme okolní prostředí i jak se v něm cítíme. Každé svítidlo se hodí k různým účelům a v neposlední řadě světlo každý vnímá naprosto rozdílně. Správné světlo umí umocnit dojem z prostoru, při nevhodném použití ho umí ale také zcela zkazit.



Jak tedy vybrat správná svítidla?

V první řadě je potřeba vzít v úvahu dispozici osvětlované místnosti, množství oken, které poskytují přirozené světlo, ale večer tmu, a dále pak účel místnosti. Jinak budete osvětlovat pracovnu a jinak sklepní prostor.
V druhé fázi se budou hodit technické znalosti o světle. Nemusíte se obávat, že je neznáte, důležitější je vědět, kde je najít. A s tím vám pomůže rent poradna. Zde totiž najdete veškeré důležité informace, které jsou nutné při výběru správného svítidla. Dozvíte se, že barva světla, neznamená odstín stínidla ani barvu lustru. A hravě si spočítáte, kolik svítidel budete potřebovat pro konkrétní místnost.


S technickými informacemi vybírejte design svítidel

Díky nabytým informacím dokážete snadno vyfiltrovat požadované parametry osvětlení. U každého svítidla jsou uvedené technické informace pro snadnou orientaci v sortimentu, a též pro lehké dohledání sortimentu při využití filtrů v e-shopu rent. A pak již vybíráte a prohlížíte jen to, co se vám líbí.


Každá místnost vyžaduje své

Hra se světlem začíná u obývacího pokoje, coby reprezentativní části vašeho domova. Zde pobýváte nejvíce a taková místnost si zaslouží centrální svítidlo v podobě lustru. Platí, že čím větší místnost, tím více ramen na lustru.
Dále využijete směrovatelná svítidla či bodová světla. Kontrast jasu z televize odbouráte stojací lampou vedle televize, nebo LED páskem umístěným za televizí.


Právě v obývacím pokoji najdou uplatnění také designová chytrá svítidla, která dokáží měnit i teplotu barvy a můžete je pohodlně ovládat mobilní aplikací. Důležitými prvky jsou malé lampy rozmístěné po místnosti. Ať jsou osvětlena i pohodlná zákoutí, kam se schováte s dobrou knihou.



Do všech místností interiéru byste se měli snažit volit ta svítidla, která nejen zajistí potřebnou funkci, ale budou zapadat do prostoru i designem. V obývacím pokoji, kde je zdrojů světla více, by se ale měl na jejich vzhled klást větší důraz. Není nutné pořídit vše do poslední lampičky z jedné designové kolekce, ale celkově se snažit design osvětlení sladit nejen mezi sebou navzájem, ale samozřejmě také se stylem místnosti.



To je i důvod proč vybírat srdcem. Většinu vnějších vjemů totiž přijímáme právě zrakem, a proto je důležité dbát o světelnou hygienu. Dostatek světla nám zlepší náladu a zároveň výběr konkrétní barvy nebo správného designu nám udělá radost.

Mějte radost s rent.cz.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i