Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Solární svítidla

Magazín

Monika

Efektivní osvětlení domu a zahrady, u kterého odpadají vícenáklady s pořízením rozvodů elektriky, existuje, pořiďte si solární svítidla!

Sluneční záření je nevyčerpatelným zdrojem energie a jeho odběr vás nic nestojí. Pokud tedy využít nějakou energii, využijte tu sluneční. Je to ekologické, bezpečné a zadarmo! A preferujete-li příliš neoslňující osvětlení, které úžasně dotvoří celkovou atmosféru zahrady po setmění, solární technologie je přesně to pravé pro vás!



solárních svítidel je nespornou výhodou, že se nemusíte zabývat jejich napájením a instalací elektrických kabelů. Mimoto je osvětlení z obnovitelných zdrojů zadarmo a šetrné k životnímu prostředí. 

Solární osvětlení nijak neoslňuje, je tedy příjemné na pohled. Výhodou je i dlouhá životnost, jednoduchá instalace, uvedení do provozu i nenáročnost na údržbu a obsluhu. Majitelé zahrad bez zdroje elektrické energie mohou jásat. Stejně tak rodiče a majitelé domácích mazlíčků zase ocení bezpečnost nízkého napětí solárních svítidel.

Jak vlastně solární svítidlo funguje

Každé solární svítidlo má vlastní solární panel, který v průběhu dne absorbuje energii ze slunečního záření. Tu následně přemění na elektrickou energii a pak uskladní do výkonných baterií svítidla. Jakmile se venku zešeří, začnou baterie energii uvolňovat a svítidlo svítí.


Jaká solární svítidla máme dnes?

Dříve se solární svítidla zvládla rozsvítit pouze se setměním. Avšak současná solární svítidla jsou vybavená čidly, která se rozsvítí nejen se setměním, ale také reflektují pohyb a svítí tehdy, kdy je to potřeba. Hodí se ke vchodovým dveřím i přístupovým cestám v zahradě. Šetří tak baterie i LED moduly a zbytečně neosvětlují okolí, když to není potřebné.

Dnešní svítidla jsou vybavena LED solární technikou a integrovaným detektorem pohybu, jehož detekční úhel může mít mezi 140 - 180 stupniTo znamená, že se po opuštění vymezeného prostoru světlo samo vypíná. Solární svítidla mohou zároveň mít zabudovaný senzor stmívání, díky kterému se za šera světlo automaticky rozsvítí a při rozednění se samo opět vypne. - Skýtá velké přidané výhody. 


Využití solárních svítidel v praxi

Solární svítidla nemají takový výkon jako osvětlení napájené ze sítě, jsou tak vhodná především jako doplňková či dekorační osvětlení, avšak k orientaci za tmy jsou plně dostačující (díky vyššímu počtu vysoce svítivých LED diod lze u solárního osvětlení docílit lepší svítivosti a osvětlení většího prostranství). Poslouží vám tak kupříkladu k osvětlení chodníčků a příjezdových cest, k ohraničení bazénu, k domovním dveřím, nasvícení domovního čísla.

U solárních svítidel je vhodné volit umístění na místa, kam dopadá dlouho sluneční světlo. Nicméně dneska už je většina solárních zařízení vybavena poměrně silnou baterií, takže se dokáží vypořádat i se zataženou oblohou. Solární panely se tak zvládnou nabít i bez přímého slunce.

Průměrná doba svícení je 6-8 hodin v kuse. Záleží na slunečních podmínkách, použitém LED zdroji a implementovaném akumulátoru. 

U nás naleznete svítidla klasická k zápichu do země, závěsné lampy, zahradní sloupky, svítidla nástěnná a bodová. Solární svítidla různorodých designů slouží jako dekorační prvky, které vaši zahradu zpestří a dodají jí šmrnc i za denního světla.



Zajímavé kousky lze rozmístit do prostranství zahrady, kde se budou skvěle vyjímat a pohled na ně bude těšit okolí. Existují v provedení různých figurek, zvířátek či květin. Dále máme v nabídce nástěnné solární senzorové LED svítidla a reflektory, ideální pro použití na zahradní zdi i venkovní stěny. Nebo sloupkové solární senzorové LED osvětlení vhodné k příjezdové cestě, či k osvětlení zahradních solitérů a stromů. Solární čísla domů, která lze umístit na fasády a ploty zahrad.

A vůbec, spoustu krásných, moderních i decentních solárních svítidel, která se hodí právě k vám.

Autor článku:

Monika
Monika E-commerce specialista

Monika má na starost e-commerce oddělení a je fanynkou venkovního osvětlení. Díky ní zjistíte, jaké zrovna frčí trendy ve světě venkovních svítidel. A třeba i to, jak na efektivní osvětlení zahrady a okolí domu.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i