Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Auto moto žárovky

Magazín

Vojtěch

Autožárovky Philips představují nejvyšší kvalitu v sortimentu xenonových a halogenových žárovek. Vynikají dlouhou životností. Mají nejširší sortiment pro osobní i nákladní motorová vozidla a motocykly. Námi dodávané autožárovky jsou homologované pro provoz na silnicích EU.

Jak se pozná homologace žárovek?

Homologované žárovky poznáte podle značky E s číslem země a naleznete ji opět na patici a na krabičce či příbalovém letáku.

V našem e-shopu Rent.cz si lze vybrat jak žárovky s vlákny, tak i s LED technologií. Žárovky s paticí H4 jsou dvouvláknové žárovky, H7 jednovláknové žárovky, které se vyskytují u modernějších aut. Patice je vždy rozhodující při výběru správné žárovky pro konkrétní místo automobilu.

V rámci výběru žárovky je ale také nutné zohlednit její napětí. U osobních automobilů se jedná o 12 V, u nákladních 24 V. Dále se autožárovky liší příkonem. Dá se říct, že čím vyšší má autožárovka výkon, tím více svítí, avšak i více zahřívá a může mít tak kratší životnost. Proto jsou na trhu žárovky se zesílenými vlákny, které vydrží svítit déle.


Nejdéle vydrží LED žárovky

Výhodou LED autožárovek je nejen barva světla, nízký příkon a vysoká svítivost, ale zejména velmi dlouhá životnost a otřesuvzdornost. Pokud jsou automobily LED světelnými zdroji vybavené už z výroby, nebo pokud jde o tuning a dojde k výměně původních světlometů za schválené LEDkové,  je svícení samozřejmě v souladu s platnou legislativou.

Pozor ale platí, že výměnu halogenových autožárovek za LEDky v hlavních světlometech však legislativa neumožňuje. Takový řidič se pak vystavuje riziku ztráty pojistného krytí a technického průkazu.



Není ale zakázáno si opatřit profesionální LED světlomety a případná světla pro pracovní stroje, nákladní automobily, bagry a různé nakladače, čtyřkolky, offroad vozy či jinou pracovní techniku. Různé svítící příslušenství pro vaše vozy najdete u nás na e-shopu.


Autor článku:

Vojtěch
Vojtěch Hlavní nákupčí

Vojtěch jakožto hlavní nákupčí fandí designu a neotřelým barevným kombinacím. Kromě toho zná také veškeré technické úskalí svítidel, včetně jejich správné instalace. Pravidelně se proto s vámi o tyto informace dělí formou článků v poradně. Zapojit LED pásek nebo ventilátor už bude hračka.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i