Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Zásady při výběru stolní lampy

Aktuality a oznámení

Čím se řídíte při pořizování stolní lampy? Jak hledáte tu pravou stolní lampu, která bude věrně sloužit po mnoho let? Tápete li, pak vám rádi ukážeme čeho se držet, abyste vybrali nejvhodnější model stolní lampy.

Stolní lampy dokáží doladit atmosféru pokoje a dodají světlo přesně tam, kde potřebujete. Mohou být nenápadnou součástí pracovního stolu, stejně jako designovým skvostem umístěným na komodě ve vstupní hale bytu. Při jejím výběru se řiďte následujícími 5 body.

 

  1. Účel – kde bude stolní lampa sloužit
  2. Tvar – se stínidlem, se skřipcem, kancelářská, designový tvar
  3. Styl – moderní, vintage, nebo industriální, či rustikální styl
  4. Materiál – beton, textil, sklo, kov, dřevo, keramika
  5. Funkce – do elektriky, na baterie, LED/RBG, na dálkové ovládání, stmívatelná, SMART


 

Jaký ÚČEL má plnit vaše lampička?

V první řadě si řeknete, za jakým účelem si stolní lampu pořizujete. Hledáte stolní lampu na práci, nebo lampičku na noční stolek? Vybíráte lampu pro dětský pokoj? Komu bude sloužit.


Stolní lampy na práci

Jedná se o funkční lampičky s flexibilním ramenem mnohdy doplněné ohebným kloubem pro nastavení optimální výšky při studiu, kreslení a ruční práci. Nesmí zářit do očí, ani oslňovat pracujícího, proto úhel svícení nepřesahuje 180°.


Lampička na noční stolek

Subtilni lampa s hlubokým stínidlem, které zamezuje oslnění, avšak propouští jemné světlo do okolí. Vytváří tak příjemnou atmosféru a navozuje spánek.

Lampička do dětského pokoje

Zpravidla ve veselých barvách a téměř vždy i v designu pohádkové postavičky nebo zvířátka. Roztomilý tvar snoubí hravost, barevnost a funkčnost, kterou hravě zvládnou ovládat i malé děti.

Bezpečnost zařízení je v tomto případě prioritou, proto dětské lampičky bývají kolikrát opatřené pohonem na tužkové baterie.


Rozmanitý TVAR stolní lampy

V rámci tvaru dělíme stolní lampy na lampy se stínidlem, protože dneska už máme na trhu také lampy bez stínidla, oblíbené instalovat do loftů a obdivované mladou generací. Dále máme stolní lampičky se skřipcem nebo klasické kancelářské lampy. Velkou kategorii čítají stolní lampy, které lahodí oku, tedy lampy s designovým tvarem.

Stolní lampy se stínidlem

Lampy stíněné stínidlem, ideální pro dotvoření intimní a klidné atmosféry v místnosti.

Lampy bez stínidla

Početně menší kategorie stolních lamp bez stínidla je určená pro osazení designovými žárovkami. Ideální varianta pro industriální verze bytů.


Stolní lampy s klipem

Pro práci ve specifickém prostředí, k přichycení nejen k desce stolu, ale i ke knižní poličce … tam všude jsou vhodné lampy se skřipcem. Není nutné hledat místo, tak se dají postavit. Přesto se díky skřipci dokáží uchytit kamkoli, kde je zrovna potřeba.


Stolní kancelářské lampy

Lampy vhodné pro pracovní stoly na práci, ke psaní dopisů, domácích úloh a práci na počítači. Dle druhu práce obsahují různé doplňkové funkce, jako třeba konektor pro nabíjecí kabel mobilního telefonu.



Designové stolní lampy

Solitérní lampy určené pro dominanci na konkrétním místě, vévodí určeného prostoru. Těší majitele a ne vždy plní úlohu světleného sluhy. Designové lampy plní účel designového doplňku.


DESIGNOV

É LAMPY ZDE

Vyberte správný STYL u stolních lamp

V rámci stylu dělíme stolní lampy stejně, jako je tomu u stylů při zařizování bytů. Ladíme li byt do vintage stylu, pak bychom i stolní lampy měli volit v tomto duchu. Do rustikálního interiéru bytu si rozhodně nepořídíme industriální stolní lampu a ani moderní stolní lampa zde nebude lahodit oku. Stylů u stolních lamp je mnoho druhů, věnujme se však hlavním podkategoriím.

 

Moderní stolní lampy

Odráží soudobé trendy v oblasti designu i funkčnosti.

Vintage stolní lampy

Kvalitní kousky působící zastaralým dojmem. Vintage stolní lampy ale nejsou staré, jen odráží jedinečnou a snad  glamour kvalitu a designu i tvarů dříve oblíbených předmětů. I mezi stolními lampami jsou hrdí zástupci vintagestylu.



Industriální stolní lampy

Převládající čisté linie, nekomplikovaný, ale sofistikovaný tvar stolní lamp. Kombinace dvou materiálů bez přebytečných příkras. Jednoduchá barva…

Rustikální stolní lampy

Noblesní a idylické stolní lampy většinou z přírodních materiálů. Rustikální stolní lampy navozují nostalgickou a útulnou atmosféru.


Ani MATERIÁL stolních lamp nemusí být nuda

Převládající materiál v místnosti by se mel odrazit i do umístěné stolní lampy. Podívejte se, z jakých materiálů lze vybírat stolní lampy…

Betonové lampy

Novodobější fenomén dlouhodobé udržitelnosti odrážejí betonové stolní lampy. Masivní základny stolních lamp v kontrastu s křehkostí skleněné žárovky.

BETONOVÉ LAMY ZDE

Stolní lampy s textilem

Textil je především upotřeben pro výrobu stínidla. I materiál stínidla dokáže skvěle odrazit styl stolní lampy.

TEXTILNÍ LAMPY Z

Skleněné stolní lampy

Převládající materiál u těchto stolních lamp je sklo. Čisté, křehké a ušlechtilé sklo.


SKLENENÉ LAMPY ZDE

Kovové stolní lampy

Lehčená ocel nebo masivní litina se stává dominantou kovové stolní lampy. Stříbřitě ocelové tělo lamp doplňuje zpravidla moderní vyznění interiéru, naopak litina je doslova šitá pro rustikální a industriální interiéry domovů a kanceláří.


KOVOVÉ LAMPY ZD

Dřevěné stolní lampičky

Přírodní materiál je naprostá přirozenost a soulad s přírodou. Co dřevěná kresba, to originál. Velmi dobře vypadají dřevěné stolní lampičky v interiérech ve skandinávském nebo industriáním stylu, ale své místo mají i v pokojích zařízených ve stylu Vintage – francouzském Provence, či v rustikálním stylu.


DŘEVĚNÉ STOLNÍ LAMPY ZDE

Keramické stolní lampy

Keramika nebo porcelán bývají nosnými základnami těchto lamp. Tento materiál je může objevit i na stínidle, to však většinou v odlehčené pálené a hlavně perforované formě. Umějí pak vykouzlit jedinečnou a neopakovatelnou hru stínů.

Pestrá nabídka FUNKCÍ stolních lamp

Jsou to právě variabilní funkce, které udávají „drive“ v modernosti stolních lamp. Moderní styl se zde nezapře. Přesto jsou funkční stolní lampy velkými pomocníky domácností i pracovišť. Šetří energie a zdraví, napomáhají přidruženými službami mimo svícení, umí být parťáky v nesnázích i zábavnými ochránci.


Stolní lampy do elektriky

Osvědčená klasika všech klasik, lampička s kabelem a zástrčkou do elektriky. V minulosti takto byly konstruované všechny stolní lampy, ale moderní doba pokročila a dneska již nemáme pouze tyto.

STOLNÍ LAMPY DO ELEKTRIKY Z

Stolní lampy na baterie

Jsou další variantou využívanou tam, kam není přivedená elektrika. Skvěle si s takovou lampou posvítíte na kempingovém stolku při stanování nebo v dětském pokoji, kde panují ty nejmenší ratolesti. Je užívána i tam, kde hrozí riziko zranění elektrickým proudem. Vždy je potřeba si vybrat správný typ baterie a i ten ten si pohodlně vyberete v našem obchodě.

STOLNÍ LAMPY NA BATERIE ZDE

LED/ RGB stolní lampy

Nejoblíbenější skupina stolních lamp jsou LED stolní lampy. Šetří energii, jsou moderní a odrážejí dnešní potřeby. RGB variance stolních lamp, které umožňují výběr barvy svícení, vznikly právě díky LED funkci, ke které je možné je navázat. RGB stolní lampy pak potěší všechny, kdo dbá na světelnou hygienu. Sledování televize při jasném bílém světle rozhodně není to pravé, ale při jemném modrém, anebo červeném neoslňujícím odstínu, je opravdu jiný zážitek bez unavených očí.


                                RGB STOLNÍ LAMPY ZDE

Stolní lampy na dálkové ovládání

Představte si, mít u televize stolní lampičku, která díky svému svitu potlačuje záření televize. Po přepadení spánku vypnete na dálku televizi a ani kvůli rozsvícené lampičce už nemusíte vstávat.



VVYBERTE SI LAMPIČKY NA DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ

Stolní lampičky stmívatelná

Ne vždy je vhodný vysoký jas, a tak je pro různou práci důležité mít možnost si nastavit přesně takovou intenzitu svícení, jaká vyhovuje. Na rýsování při důležitém úkolu, kde je potřeba zachovat čistotu, vysoký jas užijeme, ale při čtení denního tisku už tolik jasu netřeba. A u knížky před odchodem do ložnice oceníme klidné, avšak dostatečné, svícení. To vše nám umožní funkce stmívání u stolní lampy.


SMART stolní lampy

SMART, protože si funkci zvolíme a upravíme z mobilu. A věřte, že do takového propojení se vejde opravdu hodně. Časovač pro svícení – proč? Protože odpadá povinnost mít mezičlánek v podobě časových hodin třeba pro svícení na oblíbenou květinu v bytě nebo zlatou rybičku v akváriu. Zamezí dětem noční čtení pod peřinou. A díky integrovanému čidlu pohybu rozsvítí přesně v době potřeby vašeho odchodu na toaletu a zhasne v době pohybového klidu, kdy děti školou povinné opustí byt. SMART stolní lampou lépe ochráníte interiér před návštěvou nezvaných hostů při vaší dovolené. Přesně to hledáte?

PROJDĚTE SI SMART STOLNÍ LAMPY

Ucelili jsme vám 5 důležitých aspektů pro výběr stolních lamp. Vlastní výběr je na vás, ale pokud vás náš trošku delší článek alespoň donutí se zamyslet nad jejich výběrem, zahřeje nás to. I stolní lampa musí pasovat a hlavně sednout do vašeho interiéru, aby vám dělala radost co nejdéle.Přejeme rozvážný výběr z našeho e-shopu.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i