Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Žárovky – běžná součást nejen našich domácností

O světelných zdrojích

Většina z nás se při výběru osvětlení dívá i na použité typy světelných zdrojů a následné úspory. Více než 70 % jich používá LED žárovky.

Není to tak dávno, kdy jedním z častých argumentů proti přechodu na LED byl fakt, že nemohou svým světelným tokem plnohodnotně nahradit 100W obyčejnou žárovku. Zásadním důvodem proč přejít na LED žárovky byl zákaz výroby vláknových žárovek. Ty se blížily spíše radiátorům, protože většina spotřebované energie se přeměnila na teplo a jen malé množství na světlo. Přesto se stala na dlouhou dobu revolučním výdobytkem. V létě roku 1901 nainstalovali v hasičské stanici v Livermore v Kalifornii nový technologický zázrak. Tato 10 W žárovka s uhlíkovým vláknem vyráběná firmou Shelby Electric Company byla vynálezem Adolfa A. Chailleta. A byla také daleko lepší než klasická žárovka vylepšená Edisonem.


S LED žárovkou se šetří

Rozhodně to bylo cítit na přelomu 20. století, kdy se na trh postupně dostávali úsporné a potom i LED žárovky, postupně tak končila vláda vláknových žárovek. V té době 90W vláknové žárovky odpovídali dnešním 12W LED žárovkám. Množství spotřebované energie pro rozsvícení 90W se dramaticky ztenčilo na energii potřebnou pro rozsvícení pouhých 12W. Rozdíl, i přes prvotní vyšší nákupní cenu LED žárovek, se dokázal srovnat po čtyřech měsících užívání LED žárovek.

Dneska se již žárovky s vlákny nesmějí vyrábět. V prodeji tak naleznete většinou doprodeje a především už pouze průmyslové typy klasických žárovek.

LED žárovky jsou výhodné

Nabízejí totiž další využití, které bylo u předchozí technologie svícení nemyslitelné. Díky minimálnímu záhřevu nabízí LED žárovky nepřeberné množství tvarů. Odpadá tak soustředění se na typický, baňkový tvar a převládají různé, například designové tvary a vintage žárovky. Ty jsou svým designem vhodné do minimalistických lustrů a svítidel, kde přebírají pozornost celého osvětlení. Zároveň LED žárovky umožňují implementaci velkého množství patic.


Dále je možné LED diody žárovek propojit s programovatelnými aplikacemi a vytvořit z nich SMART chytré žárovky ovladatelné přes chytré telefony a počítače. Inteligentní žárovky umějí měnit barvy, rozsvítit se před vaším příchodem domů, stmívat se podle aktivity v pokoji nebo pracovat v závislosti na svícení sledovaného programu v televizoru.

Prostě dneska jsou žárovky v popředí zájmu uživatelů a snaží se držet krok s novodobými technologiemi a usnadňovat spotřebitelům životy, předvídat jejich chování a potřeby.

Proč nevyužít kvalitní žárovky, třeba s konkrétní automatickou funkcí, co bude sedět všem vašim potřebám a zakoupit je u nás, třeba s akční cenou

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i