Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

S venkovním osvětlením si zaručeně zpříjemníte večerní posezení s přáteli

Magazín

Zahrada, přístupové cesty, terasa nebo altánek i balkón potřebují po setmění osvětlit. Náladové osvětlení dodá noční zahradě jedinečné kouzlo. Světlo rozehraje hru se stíny a přitáhne zrak ke tvarům i barvám, kterých si ve dne ani nevšimneme.

Většinu pozornosti přirozeně soustředíme do míst, kde trávíme nejvíce času. Zpravidla je to posezení kolem domu, venkovní kuchyně nebo místo u ohniště. Jednoduchá halogenová lampa na fasádě domu sice poskytne dostatek světla, ale mnohem příjemnější je pohled na více svítidel rozmístěných v zahradě, která v celku vyvolávají pocit příjemného útulna.


Zakládáte zahradu? Myslete i na její večerní podobu.

Jestliže svou zahradu teprve zakládáte, doporučujeme myslet i na večerní atmosféru. Již při návrhu zahrady můžete vybírat dřeviny, které budou zajímavé nejen ve dne ale i v noci ve světle reflektoru. Zároveň si na zahradu vyberte místo pro instalaci elektrického sloupku. Ten se bude hodit nejen pro zapojení světel, ale i při využití, elektrického grilu nebo sekačky na trávu.



Pyšní-li se vaše zahrada již vzrostlými stromy, pak i osvětlení letitého kmenu stromu má své jedinečné kouzlo. U stromu opravdu hodně vzrostlého a košatého bude potřeba umístit ke kmeni dva reflektory (z každé strany jeden), čímž se dosáhne rovnoměrného nasvícení, bez tmavého koutu. Někdy stačí nasvítit i jeden jediný dominantní strom a pohled do večerní zahrady je hned zajímavější.



Oblíbená jsou solární svítidla, která nabije slunce. Nepotřebují zásuvky a stačí je zapíchnout do záhonu, zavěsit na strom či pergolu. Oceníme je na letní party, kdy dlouho do noci svítí jako zavěšené lucerničky, lampiony nebo barevné koule.


Osvětlené posezení

K osvětlení pergol a altánů použijte LED pásky, které jsou pěknou dekorací. Instalace je snadná, mají totiž samolepicí pásku, délku určujeme podle potřeb napojováním a stříháním jednotlivých částí. Pro venkovní použití volíme pouze provedení zalité v silikonu s krytím IP60. LED pásky nabízejí mnoho variant od teplého, měkkého po RGB barevné svícení. Svítit do tmy mohou i samotné stolky, květináče kolem pergoly nebo sedáky vytvarované z odolného plastu. LED pásky jsou vybavené úspornými LED zdroji s dlouhou životností.



Nejjednodušším typem zahradního osvětlení je to, kde se o světlo stará mihotavý plamének ohně. Ať už rozmístíte po zahradě několik luceren, nebo loučí, rozsvítíte petrolejku, nebo zapálíte pár polínek v ohništi, teplé světlo vykouzlí magickou atmosféru během několika málo vteřin. Jejich předností je jeho variabilita. Osvětlení lze snadno přemístit tam, kde je právě potřebujete a stejně rychle je zase uložíte zpět.

Podle toho, jakou intenzitu světla preferujete, můžete zvolit od luceren na malé čajové svíčky až po speciální LED lucerny, které vydrží hořet mnoho hodin.

 

Na balkon i na pergolu

Hledáte-li sofistikovanější osvětlení, než je LED pásek změřte se na venkovní lustry a nástěnná svítidla.

Oba typy vyžadují připojení do elektriky, nicméně jejich umístění zpravidla pod zastřešený altán umožňuje zajistit rozvody elektřiny i zde.



Venkovní nástěnná svítidla pergol slaďte se svítidly na fasádě, a ty která budou zdobit balkon vašeho bytu zase s interiérovými svítidly. K naladění té správné atmosféry při  posezení s přáteli sáhněte po osvědčených girlandách a svítících řetězech. Projasní místo při stolování a správná barva světla toho řekne víc než tisíc slov.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i