Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Praktický pomocník- stojací lampa

Obývák a ložnice
Odpověděl:
LucieLucie

Odpověď:

Dnešní nabídka stojacích lamp je téměř nekonečná. Záleží na vzhledu interiéru, vašem vkusu, stylu a samozřejmě i cenových možnostech. Pak už vybírejte mezi lampami v retro stylu až po vintage, provence, minimalismus či poslední dobou populární skandindávský styl, klasický, rustikální či art-deco. Slaďte ji s celkovým stylem vašeho obydlí a bude vypadat dokonale. Nadčasové jsou obloukové lampy, které zkrátka vypadají dobře kdekoliv.

Pro čtení i atmosféru

Velmi praktickou variantou jsou lampy, které v sobě kombinují dva i více zdroje. Hlavní část lampy směřuje vzhůru, přes barevně a tvarově upravené stínidlo propouští příjemné klidné světlo. Druhá, zpravidla i polohovatelná část, vede malý intenzivní zdroj.

Večer si můžete zpříjemnit čtením nebo ručními pracemi, přímým zdrojem však nebudete rušit své okolí. Zdroj můžete polohovat podle potřeby. Pro relaxaci můžete využít i souběh s druhým náladovým osvětlením. Místnost příjemně prozáříte, ale zároveň zachováte intimní poklidnou atmosféru.

 

Dolaďte svůj pokoj

Stojací lampy neruší ladění pokoje. Využívají tenké pevné materiály, vybírat můžete z neutrálních odstínů kovu, bílé nebo černé. Stínidla jsou vedena opět v nerušivém provedení. Velmi zdařilé provedení zastupují firmy Eglo a Globe. Kvalitní materiály podtrhuje krásné a pečlivé zpracování.

 

 

·         Preferujte lampu s otočným svítidlem

Díky této vlastnosti si lépe přizpůsobíte tok světla podle aktuální potřeby a typu práce. Napevno připevněné svítidlo lampy sice v určitých situacích vypadá esteticky lépe, nicméně vás často zbytečně omezuje při práci.

·        Vybírejte lampu s vysouvacím ramenem

Toto zlepšení zajistí, že si vždy přizpůsobíte výšku lampy podle svých potřeb. Oceníte to zejména v situaci, kdy s lampou pracují v jedné domácnosti osoby různé výšky.

·         Dotkněte se lampy

Dotykové zapínání představuje atypický způsob vypínače, stačí se jednoduše dotknout zabudovaného dotykového stmívače a svítíte. Velmi praktický pomocník, díky němuž nemusíte vstávat.

·         Stmívací lampa

Stmívač umožňuje nastavit světelnou intenzitu lampy, libovolně ji tak můžete zvyšovat, chcete-li mít dostatek světla například pro návštěvu, nebo naopak snižovat a docílit tak příjemné večerní atmosféry v místnosti.

 
 

Zaostřete na stojací lampy

Stojací lampa však nemusí plnit výlučně praktické funkce. Nenápadnou funkční konstrukci může vystřídat naopak originální design. Práce s vybavením prostoru je velmi kreativní, nebojte se do obývacího pokoje začlenit tmavé barvy, pracujte s kombinací materiálů i hrou světel. Kužel světla může velmi zajímavě upozornit na dispozice místnosti, opticky zvětší prostor, dá vyniknout dalšímu vybavení.

 

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i