Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Osvícené nápady do celého bytu – s nástěnnými lampami

Osvětlení interiéru

Lucie

Napadlo vás někdy, že existuje jeden typ osvětlení, který se hodí opravdu do každé místnosti bytu a dokonce i k osvětlení venkovního prostranství?

Lustry, lampy, lampičky, bodovky… Svítidla existují v nepřeberném množství velikostí, tvarů či barev a tvoří nedílnou součást každého interiéru. Nástěnné lampy jako jediné umístíte opravdu do každé místnosti a ještě poslouží k osvětlení domovního vstupu.

Nevěříte? Pojďme se na to podívat. 

 

Nástěnné lampy do obýváku

Obývací pokoj je skutečným srdcem každého bydlení a také místem, kde se odehrává rodinný i společenský život. Jelikož se zde pohybuje hned několik lidí najednou a ne každý se věnuje stejné aktivitě, je otázka nejvhodnějšího rozložení svítidel náročnější.

Obývací pokoj by proto měl být prostorem s velkým množstvím různých typů osvětlení. Centrální svítidla umístěná na stropě by měla svým rozptylem ideálně pokrýt celou plochu pokoje. U vysokých stropů je důležité nezapomenout na umístění závěsných svítidel alespoň metr od stropu, aby se docílilo rovnoměrného rozptýlení světla.

 

Nebojte se do místnosti pořídit nástěnné lampy, které skvěle poslouží při čtení, zavěšené nad ušákem či pohodlným křeslem. Nástěnná světla pak mohou být rozsvícena při sledování televize, aniž by působila rušivým dojmem. V nabídce je velké množství právě nástěnných lamp, které skvěle doplní design hlavního osvětlení.

 

Pro absolutní kontrolu nad intenzitou světla v tomto pokoji je vhodné vybavit místnost nástěnnými lampami s nastavitelnou intenzitou světla, kterou lze ovládat různými systémy  – ať už jednoduchým vypínačem se stmívačem na zdi nebo třeba aplikací v mobilním telefonu.

Jaké lampy do ložnice?

Ložnice je oproti obýváku bezpečným útočištěm, kde hledáme především klid a kam se uchylujeme ke spánku a odpočinku. V ložnici je samozřejmostí centrální osvětlení a noční lampičky, nejlépe nástěnné s nastavitelným stmíváním.

 
Proč raději volit nástěnnou lampu? Máte jistotu, že ji nesrazíte z nočního stolku při spánku, nebo omylem - odkládanou knihou či natřesením polštáře.

Pracovna je ideální pro nástěnnou lampu.

Nástěnná lampa je ideální i do pracovny nad pracovní stůl. Správným výběrem lze vybrat právě takovou, která bude odpovídat charakteru práce.

     

Díky zavěšení na stěně vás neochudí ani o centimetr místa na pracovním stole a dobrou instalací vám osvětlí nejen celou pracovní plochu, ale zároveň vám nevytvoří stín díky svícení shora.

 

Stále nejste přesvědčeni o využití nástěnných lamp do celého bytu? Pak se podívejte dál na typy nástěnných lamp do dětského pokoje, kam jsou přímo potřebné už jen tím, že vyženou bubáky z pod postele.

Specifická koupelna

V koupelně je jejich pravidelné místo nad zrcadlem. Záleží však na velikosti místnosti a její členitosti. Nástěnnou lampu je pak možné umístit nad sprchu nebo do relaxační zóny v podobě nepřímého svítidla s měkkým světlem pro dokreslení atmosféry.

 
Vzhledem k tomu, že je v této místnosti velká vlhkost, je potřeba dát pozor také na dodržení elektrické bezpečnosti a na správnou volbu materiálu instalovaných světel. Svítidla do koupelen mají splňovat normy ČSN a mít zvýšenou IP ochranu před vniknutím vody a vlhka.
 
 

V chodbě či předsíni si nástěnné lampy též najdou své místo na zdi u věšáku nebo u místa určenému k přezutí.

  

A lampy při osvětlení okolí domu … to už si prohlédněte na snímcích svítidel Eglo a Philips v galerii.

 

Všechna zde zmíněná svítidla naleznete v našem e-shopu, můžete si je tak pohodlně objednat a umístit zrovna tak, jak jsme nastínili v článku.

 

 

 

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i