Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

LED osvětlení hýbe světem

LEDkové osvětlení

Lucie

Klasickou žárovku používáme už 140 let. To už je dost dlouhá doba a je na místě, abychom přešli na novější ekologičtější technologie. V rámci svícení to je LED technologie. Ale nedomnívejte se, že se jedná o technologii přelomu tisíciletí. Už v roce 1962 Nick Holonyak uvádí na trh první luminescenční červenou diodu a zahajuje tím průmyslovou výrobu LED diod.

Samotný název LED je zkratkou anglického výrazu "Light emitting diode", což v překladu znamená "dioda emitující světlo". Z původně signalizačního a dekorativního zdroje se dneska z LED stal plnohodnotný světelný zdroj pro všechny aplikace. Světelná účinnost LED (lm/W) se vyrovná zářivkovým svítidlům a již dávno překonala klasické žárovky.

LED osvětlení

Nespálí vás, ušetří finance a navíc svítí kdekoliv. LED osvětlení hýbe světem a to na všech úrovních svícení. LED osvětlení se prakticky hodí kamkoliv, do interiéru i exteriéru. LED technologie se využívá do domácích žárovek stejně jako velkoplošných světelných panelů, dálkových reflektorů i pouličního osvětlení. Díky stále se snižující ceně se jsou LED svítidla tou pravou náhradou klasických žárovek s wolframovým vláknem.

 

Výhody LED technologie

Od prvních červených LED diod, které byly náročné na kvalitu a hlavně čistotu výroby, se technologie změnila natolik, že dnešní LED světla již neobsahují červenou složku světla. Celkově se výroba mnohonásobně zkvalitnila a díky tomu patří LED technologie k té nejekologičtější.

Vedle vysoké účinnosti je i vysoká životnost nesnižující se ani častým spínáním kladnou výhodou. Okamžité zažehnutí, žádné ultrafialové nebo infračervené záření, rozmanité možnosti podání barev. Nehrozí ani blikaní podobné rozsvěcování zářivkových trubic.

 
 

Další plusy při využívání LED technogie

+ životnost

Ve srovnání s dosud známými zdroji světla, má LED zdroj jednoznačně nejdelší životnost. 50 000 hodin svícení oproti jednomu tisíci hodin u klasické žárovky, nebo 15 000 hodinám „úsporné žárovky“ je toho důkazem.

  

+ úsporné ke spotřebě elektřiny

LED zdroje jsou také úsporné na spotřebu elektrické energie.

 

+ vyšší intenzita svícení

Mají 7x větší světelný tok na jeden watt elektřiny než klasické žárovky. Co to znamená? Že při spotřebě jednoho wattu elektřiny svítí LED žárovka 7x intenzivněji oproti té klasické. A hlavně svítí takto od počátku, nepotřebuje rozžhavit žádné vlákno jako tomu je u wolframové žárovky.

 

+ plně recyklovatelné

LED zdroje neobsahují žádné jedovaté a toxické prvky jako je rtuť, wolfram a olovo. Jsou tedy recyklovatelné a šetrné k životnímu prostředí.

 

+ ohleduplnost k přírodě

Lépe využívají elektrickou energii, kterou z 85 % mění na světlo. Díky tomu prakticky nezbývá energie na tvorbu tepla, proto platí, že se LED svítidla nezahřívají. Takové klasické žárovky se totiž dokáží rozpálit i na 190 stupňů, přičemž teplo je vedlejší a nijak využívaná energie, která pouze snižuje životnost klasické žárovky.

 

+ blaho pro lidskou aktivitu

U LED zdrojů převládá modré světlo, které u člověka stimuluje tvorbu serotoninu. Výsledek? Méně depresí, méně podráždění a úzkostných stavů a také nastartování aktivity.

 
 

 

Ekonomická návratnost, odolnost i bezpečnost v jednom hraje pro průmyslové využívání.  LED osvětlení totiž hýbe světem, tak nezůstávejte pozadu.

 

 

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i