Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Jaro, ideální čas na pořízení venkovních světel

Venkovní osvětlení domu

Příchod jara probouzí přírodu ze zimního spánku a zároveň přináší energii a světlo do našich domovů. Podpořte kouzlo jarní atmosféry nápaditým venkovním světlem z e-shopu Rent.cz. Jaro je totiž jako stvořené na doladění té pravé romantické a veselé nálady!

Těšíte se na jaro?

Venkovní osvětlení k zahradě patří. Zamysleme se nad tím, jak si zpříjemnit pobyt a zkrášlit prostor, kde většina z nás tráví období jarních i letních měsíců. Při výběru nesáhneme vedle, pokud zvolíme svítidlo vyrobené z vysoce odolného plastu. Vhodné je i speciální tvrzené sklo a některé typy kovů (např. hliník, nerez). Každá lampa určená k venkovnímu užití má od výrobce označení vypovídající o odolnosti, označené písmeny IP.
 

Nejrozšířenější jsou na zahradách lampy na elektřinu. Lze je pořídit už od pár korun, ale je třeba připočítat i náklady na elektrorozvody. Instalace venkovních lamp sebou nese jisté riziko úrazu elektrickým proudem a jejich připojení by se měla provádět za odborného dozoru elektrotechnika.
 

Tipy na venkovní osvětlení

Zahradu lze osvětlit mnoha způsoby – shora, od trávníku, iluminovat můžete zahradní schodiště, cestičky, pergoly. Samostatnou kapitolu už tvoří i světla vodní, ať plovoucí nebo fixní, kterými se navečer rozzáří bazén nebo zahradní jezírko.

Pro účel nasvícení zahradních pergol i balkonů se přímo nabízí LED pásky. Výsledkem je velkolepý efekt a malá spotřeba energie. Takto nasvítit či podsvítit lze jakoukoli část stavby.
 
Osvětlení v podobě zapuštěných minispotů a bodových světel je vhodné na zahradu, balkon, terasu, ale také jako osvětlení příjezdových cest. V jednoduchém moderním designu jsou dostupná i svítidla sloupková, nástěnná i reflektory, kterými lze zajímavě nasvítit rostliny v zahradě i různé stavby nebo plastiky.

Jarní revize svítidel

Pokud nemáte zahradní svítidla celoročně instalovaná do země a pravidelně je na zimu odkládáte do zahradních domků či kůlen, stojí za to provést jarní revizi a kontrolu žárovky či LED modulu, zda svítí a nedošlo k nějakému fyzickému rozbití přes zimu. Stejně tak je vhodné provést kontrolu přívodních kabelů. Mohou být poškozené od hlodavců. Důležité je také zkontrolovat venkovní sloupky, jestli nejsou po zimě zanesené.
Jakkoliv poničená a prasklá svítidla, porušené přívodní kabely či odhalené dráty nikdy nezapojujeme do elektriky a raději je vyměníme.
 
 

Solární osvětlení - rychlá volba

Pokud se do instalace venkovního osvětlení nechcete pustit proto, že byste museli rozkopat celou zahradu, pak použijte světla se solárními panely. Ta dokáží akumulované sluneční záření proměnit na energii potřebnou ke svícení. Jejich nepřehlédnutelnou předností je absence elektrických kabelů. Hlavní součástí je totiž fotovoltaický solární panel, kterým je přijímáno sluneční záření a ve kterém se toto proměňuje na elektrickou energii, jež je uchovávána v samodobíjecích akumulátorech.
 
 

Jako zdroj osvětlení slouží v naprosté většině LED diody, které mají mimo jiné velmi nízkou spotřebu energie a dlouhou životnost. Samotné lampy mohou být vybaveny senzory reagujícími na stmívání.

V naší nabídce jsou různé velikosti: nízké stojací provedení určené k postavení na zem nebo vyšší stojací provedení, které se zapichuje do země.
 
Solární lampy můžete zapustit do země nebo je možno je přichytit ke stěně (nástěnné provedení). Při výběru vás bude zajímat informace o tom, jak dlouho budou svítit a jak dlouho potrvá jejich dobití. Design už zvolíte podle vaší fantazie.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i