Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Co umí inteligentní systémy

Magazín

Se systémy inteligentního osvětlení snadno upravíte domácí a kancelářskou atmosféru tvořenou světelnými LED svítidly.

Co umí inteligentní systémy

Smart osvětlení vám umožní ovládat světla ve vaší domácnosti. Nejen že pomocí mobilního telefonu nebo počítače budete moci světlo vypnout nebo zapnout, ale můžete také změnit barvu či intenzitu světla přesně podle vašeho přání. Stačí vám chytrý telefon, speciální ovladač nebo váš virtuální asistent a máte pod kontrolou světla v celém domě či bytě, včetně regulace intenzity a barvy.



Že vám nic neříká Alexa, HomeKit, ZigBee, TUYA, HUE, Eglo connect, Nedis SmartLife, Smart STEINEL, Smart Remote? Jsou to komunikační protokoly, které propojují ovládání se světelnými zdroji.

Pojďme si jednotlivé systémy představit.

Alexa od Amazonu a HomeKit od Apple



Jsou otevřené systémy, které propojují různá zařízení od různých výrobců do jednoho systému. Umožňují tato zařízení ovládat pomocí hlasových asistentů a tak i svítidla můžeme ovládat pomocí hlasových povelů. Prostě když světla Philips Hue, která jsou kompatibilní jak Alexou tak i HomeKitem připojíte k asistentovi pro chytrou domácnost, budou vás poslouchat na povel. Řekněte jim, co mají udělat, a ona to udělají.


ZigBee  

Jedná se také o otevřenou síť, která umožňuje vzájemnou komunikaci mezi větším množstvím chytrých zařízení sdílejících stejný komunikační prostor. Na rozdíl od předchozích je ovládání ZigBee ryze přes aplikaci v mobilním telefonu či tabletu. I tuto komunikační síť využívají velcí výrobci svítidel, jako Philips, Immax NEO nebo Osram, ale i výrobci dalších domácích spotřebičů a vybavení Xiaomi, Ledvance aj. Není tedy divu, že přes tuto síť lze ovládat i zásuvky, kamery a další.


TUYA

Je globální platformou pro internet věcí. Platforma komunikuje pomocí wifi s jednotlivými zařízeními na ni napojené. V tomto směru je světovým lídrem. Dnes ji využívá více než 500 typů chytrých zařízení, včetně svítidel.  Využívají jí především výrobce Immax NEO pro své domácí spotřebiče a technická zařízení domů.


Systém inteligentního osvětlení EGLO Connect

Z názvu je patrné, že se jedná o uzavřený systém. Aplikaci pro ovládání chytrého osvětlení řady Eglo connect. Na stejném principu dneska funguje mnoho zařízení. K ovládání slouží mobilní telefon, případně dálkový ovladač. Inteligentní systém je plně využíván předním výrobcem svítidel Eglo.



Dalším podobným systémem s vlastní aplikací je Nedis SmartLifestejně jako Smart Steinel nebo Smart REMOTE aplikace, kterou pro své výrobky užívají výrobci svítidel Nanoleaf, Steinel a další.

Chytré osvětlení posune vaši domácnost o krok dál do budoucnosti. Kombinujte chytrá osvětlení s chytrými zásuvkami a ovládejte tak jednoduše celou svou domácnost.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i