Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

První krok k zelené domácnosti – sviťme ekologicky

Osvětlení interiéru

Lucie

V dnešní době čím dál více skloňované téma. Setkáváme se s ním nejen v pasivních domech, ale také častěji ve starších stavbách, kde je potřeba šetřit za energie a zároveň myslet na životní prostředí. Nebojte se, nebudeme nutit přejít na zázračnou zelenou elektrickou energii.

Začněme s vlastní domácností

V dnešní době snad i staří zarytí staromilci pochopili výhody LED žárovek nad klasickými, wolframovými žárovkami, které preferují jen poslední chovatelé k vyhřívání terárií. LED žárovka se začíná plně zabydlovat v naší domácnosti.

Proč LED žárovky - zvané ledky - vítězí na celé čáře?

  • Vydrží 10× až 20× déle, než wolframová žárovka
  • Díky dlouhé životnosti jsou ideální do svítidel, kde se obtížně vyměňuje žárovka
  • Mají na stejný světelný výkon 5× až 10× nižší spotřebu elektřiny
  • Rozsvěcují se hned na plný výkon a nevadí jim časté spínání
  • Když se rozbijí, neuvolní se z nich jedovatá rtuť, jako je tomu u úsporných žárovek
  • Nepálí a hodí se proto také k látkovým a papírovým stínítkům a do dětských lampiček
  • Můžete si zvolit odstín vyzařovaného bílého světla, takzvanou teplotu chromatičnosti


S využíváním LED žárovek přemýšlíme ekologicky.


Venkovní eko osvětlení

I ve venkovním prostředí můžete svícením šetřit. Jak je to možné? Pro svícení, především osvětlení zahrady, stačí venkovní solární lampy, které využívají čistě přírodního zdroje nebo senzorovou lampu venkovní, která svítí jen tehdy, když se někdo blíží k obydlí. Při venkovní práci preferujte solární a LED reflektory. Využíváme-li tyto zdroje, pak i zde převažuje ekologické myšlení.


Osvětlení domácností LED svítidly

Nejen LED žárovky, ale i rovnou LED svítidla s integrovaným LED modulem jsou úspornější při posuzování vlivu emisí do ovzduší, vody i půdy a spotřeby energie i materiálů. A díky vyměnitelným LED modulům, které koupíte i u nás na rent.cz se stávají čím dál ekologičtějšími. Výběr je široký a uspokojí každého.


Dbejte na ekologickou domácnost

Pokud shrneme informace, pak wolfram žárovky si už nekupujte! Normální vláknové žárovky nechte dosloužit tam, kde se svítí (sklep, sklad), jinde je už opravdu vyměňte. A nově už prakticky všude dávejte pouze LED světla.

Ta, kromě toho, že jsou úspornější, vydrží déle a nevadí jim časté zapínání (chodby, toaleta, koupelna). LED světla také můžete mít s úzkým směrovým kuželem světla vhodným např. do lampiček, což vám jiná technologie neumožní.

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i