Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Potřebujete hodně světla pro svou práci?

Osvětlení interiéru

Lucie

Řešením je nabídka svítidel na Rent.cz, kde naleznete to správné světlo pro práci v garáži, montážní dílně i u počítače. Pojďme si vhodná svítidla pro práci představit konkrétně.

Možná ani netušíte, jak moc výběr světla do pracovny ovlivňuje náš výsledný výkon. A přitom se stále zvětšuje množství zaměstnanců využívajících tzv. home office práce, tedy práce odvedené pro zaměstnavatele z domácího prostředí. Zároveň byste měli myslet i na dobré osvětlení při svých hobby pracích.

 

LED trubicová svítidla především

Hodně svítí, málo spotřebuje. LED trubicová svítidla naleznou uplatnění téměř všude. Hodí se jako zářivkové svítidlo do dílny, kde skvěle osvětlí ponk i pracovní stůl. Lze je také využít jako stropní svítidla v garáži.  Trubicová LED svítidla pozbývají vlastnosti dříve prodávaných zářivkových trubic, proto neočekávejte žádné bzučení ani zpomalený nástup svícení, či poblikávání při skonu zářivky. Tato svítidla vynikají svou jednoduchou montáží, kterou zvládne opravdu každý.

 

LED trubicová zářivková svítidla mají 10× vyšší životnost a 4× nižší spotřebu elektrické energie než klasická žárovka. Zářivkové osvětlení dokáže osvětlit větší plochu a tak zamezit stínům, které jsou při jakékoliv pracovní činnosti nežádoucí. Oproti běžné žárovce také nevyzařují zářivková svítidla tolik tepla. LED trubicové zářivky jsou samozřejmě vyměnitelné. A také jsou nedocenitelné coby osvětlení kuchyňské linky, protože i pro kuchařky a kuchaře se stává kuchyňská linka pracovním prostředím.

Posviťte si na detail

Jste-li vášnivým opravářem automobilů a kontrolujete podvozek svého mechanického miláčka, neobejdete se bez kvalitního osvětlení. Osvětlení na detail podvozku je důležité, ale následně dohledat odložený montážní klíč, zrovna když ležíte pod automobilem, také potřebujete.

 

Možnou variantou jsou čelové svítilny, které uvolní ruce a svítí vždy tam, kam potřebujete. Na druhou stranu je mnohdy potřeba osvětlit celý podvozek opravovaného stroje a k tomu už čelovka nepomůže. Ideální volbou jsou ploché svítilny. LED ploché svítilny umístěné pod kapotáž vozu osvětlí celý prostor a zajistí dostatečný přehled při opravě podvozku.

 

Světlená výbava pro velké pracovní prostory

Osvětlení vozových parků, rozlehlých dílen či lánů polí, na kterých dochází k večerní nebo noční sklizni cenných produktů vlastní úrody, pomohou reflektory. Ať už solární reflektory pro pravidelné osvětlení venkovní pracovní plochy, či senzorové reflektory na hlídaném pozemku, nebo reflektory použitelné na diskotékách a venkovních zábavách a tancovačkách, všechny typy jsou v nabídce našeho e-shopu Rent.cz.

 

Lampy k pracovním stolům

Kromě osvětlení celé pracovny je potřeba, zvláště pokud pracujete večer, si pořídit svítidlo na pracovní stůl. U pracovních stolů umístěných u zdi se může použít nástěnné světlo. Daleko častější je ale využít stolní lampu.

A jak by měla správná kancelářská lampa vypadat?

  •  Především nesmí docházet k oslňování pracujícího člověka.
  •  Lampa musí mít neprůsvitné stínidlo.
  •  Ze stínidla nesmí vyčnívat světelný zdroj.

Oslnění zabráníte vhodnou výškou lampy. To znamená, aby okraj lampy byl nad úrovní očí. Obecně se uvádí, že světlo má ozařovat plochu stolu z výšky 40 až 50 centimetrů a úhel dopadu má být 60 až 70 stupňů.

 

U pracovního stolu se vykonávají nejrůznější činnosti (psaní, čtení, práce na počítači), a tak je potřeba měnit intenzitu světla. Proto volte pracovní lampu, kterou lze polohovat, nejčastěji mají lampy ohebné kloubové rameno, případně vybírejte stolní lampy stmívací.

Vždy umístěte lampu podle toho, jakou rukou píšete, pravák by měl mít lampičku na levé straně, levák zase na pravé straně stolu.

 

Při práci venku myslete na kvalitní zdroj

Venkovní práce lze také patřičně osvětlit. Ať už k tomu využijete přenosné svítilny nebo reflektory, vždy si zajistěte dostatečný zdroj. Pro přenosné svítilny využijte naší nabídku výkonných baterií konkrétního typu, nejčastěji se jedná o tužkové baterie typu AA nebo menší mikrotužkové typu AAA.

 

V případě potřeby přívodu elektriky pak disponujte dostatečně dlouhou prodlužovací šňůrou pro zapojení svítidla. Ideální variantou jsou bubnové prodlužovací kabely do exteriéru.

Sortiment svítilen, lamp, svítidel a reflektorů pro práci stále rozšiřujeme a to zejména se zaměřením na úsporné LED světelné zdroje. Aktuální nabídku pracovního osvětlení vždy sledujte na Rent.cz.

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i