Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Jak vybrat lampu do dětského pokoje?

Osvětlení dětského pokoje
Odpověděl:
LucieLucie

Odpověď:

Podle čeho vybírat lampu do dětského pokoje? A je to vůbec potřeba?

Osvětlení pokojů našich dětí je velmi důležité. Centrální světlo, které může mít podobu stropního svítidla nebo lustru je vhodné doplnit i o lampu. Ta může mít mnoho podob a vždy záleží, co od takového svítidla očekáváme.

Stojací lampa

Stojací lampa bude sloužit primárně k doplnění světla na hraní her nebo čtení pohádek.. Na takové aktivity je dobré pořídit svítidlo, které napodobí denní světlo. Denní světlo odpovídá 4 500 – 6 500 kelvinům. Lampu doporučujeme umístit podél zdi, aby dítě mělo dostatek prostoru na hru a nemuselo se svítidlu vyhýbat. Vyvarujeme se tak nebezpečí při pádu svítidla.

Stolní lampička

Dětský pokoj doporučujeme také doplnit o stolní lampičku. Bude se hodit na aktivity jako malování, kreslení, tvoření a pro větší děti na zpracování domácích úkolů. Barva světla by se měla pohybovat v rozmezí 4 500 – 6 500 kelvinů. Tím zajistíte světlo, které napodobuje denní svícení. Lampička může být umístěna na stole nebo nočním stolku. Tam bude vhodná na čtení pohádek.


Funkce lampiček

Stolní lampičky jsou moderní pomůckou do domácnosti a mají velké spektrum funkcí. Lampičky mohou mít funkci bezdrátového nabíjení pro chytré telefony a samy mohou být nabíjeny pomocí USB. U vybraných druhů najdete funkce nastavení barvy světla. Můžete tak vybrat barvičku podle nálady nebo jako barevný doplněk do pokojíčku. Stmívatelné lampičky, to už také není nic nového. Intenzivní světlo využije dítě nebo rodič při aktivních činnostech. Tlumené světlo naopak pro relaxaci.

Design lamp a lampiček

Design lamp i lampiček vybírejte podle věku dítěte. Doporučujeme vybrat vhodné parametry svítidla a poté nechat dítě, aby si vybralo finální design. Tak zajistíte, že ho bude bavit a bude ho o to víc chtít používat. Výrobci sledují aktuální pohádkové trendy a vytváří lampy i lampičky podle oblíbených dětských postav. Najdete u nás lampy s Disneyho postavami, motivy Star Wars a mnohé další. Pro ty nejmenší máme na výběr mnoho jemných designů v barvě modrá/růžová, ale i v neutrálních barvách.

Moderní osvětlení

Dětský pokoj může být osvětlený i jinými moderními způsoby. Příjemnou atmosféru mohou navodit girlandy a světelné řetězy, oblíbené jsou také LED pásky. Ty mohou být stmívatelné, na dálkové ovládání a je možné si i vybrat barvu světla. Designovým prvkem v pokoji teenagera mohou být také nanoleafy. Ty se umisťují na stěnu a jsou většinou ve tvarech čtverce, trojuhelníku nebo šestiuhelníku. Lze si je poskládat dle fantazie a zvolit barvu dle nálady nebo ji v sladit s barvami v pokoji.

Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Doporučené produkty

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i