Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Jak správně postavit vánoční stromek?

Aktuality a oznámení

Váš umělý stromek se skládá ze stojanu a dvou složených pater větví. Přirozeně v krabici jsou složené, aby zabrala co nejméně místa. Výsledná krása složeného stromu bude záviset na vaší zručnosti a trochu trpělivosti. Není to ale nic těžkého, s našimi radami to bude raz dva.

Při sestavování vánočního stromku si vyberte vhodné místo s dostatkem prostoru pro jeho rozložení. Rozložený stromek, je v krabici uložen tak, aby zabral co nejméně místa. Dostatečný prostor tak využijete při jeho skládání. 

Nejprve osadíme stojan

Stojan stačí pouze roztáhnout do tvaru X. V případně, že v hlavní základně stojanu nejsou boční nožky, tak je potřeba nožky jednoduše zasadit do připravených drážek.

Do středového stojanu zastrčíme spodní část stromečku. Poznáme ji podle nejdelších větví na kmeni. Pokud je kmen dobře zasunut ve stojanu, nic nebrání postavit stojan na zem a začít roztahovat větve.

Aranžování větví  

Přestože se jedná o umělý strom, vycházejí výrobci při jeho výrobě z reálné představy skutečného stromu. Tak jsou připraveny jednotlivé hlavní i postranní větvičky. Spodnímu patru je potřeba hlavní větve ohnout v celé délce o 90°. Pořádně větve od kmínku ohnout do vodorovné polohy. Nebojte se toho, nic neulomíte, nic nepoškodíte. Především u nového stromku jdou silnější větve více ztuha, nebojte se a přitlačte.

Koncové trojvětví je nutné roztáhnout do boků a závěrečnou část menších větviček rozkládáme do hvězdice. Tím zajistíme bohatý vzhled stromku.

Po dokončení základní části větví nasadíme další část a postupujeme stejně. Až bude stromek rozložen celý, pak je potřeba si pohrát a větve ohnout tak, aby zakryly případné mezery ve stromku.


Rady pro správné aranžování

  • U umělého smrku musí závěr větví tvořit širokou hvězdici, ideálně tedy postavíme do všech stran všechny postranní větve u spodní části, k vrchu snižujeme úhel roztažení, ale stále zachováváme střapatý vzhled. Smrk v přírodě je také střapatý.


  • Umělé borovici směrujte základní větve ještě níže, ohněte se až pod úhel 120°. Větve borovice jsou oproti smrku více skloněné. Postavení jehlic je do všech stran a takto bychom měli aranžovat i menší větvičky.


  • U jedlí platí roztažení hlavních větví do 90°. Avšak závěrečnému trojvětví nebo menším větvím dopřejte závěrečné ohnutí směrem nahoru. V podstatě konec větvě obloučkem a nenásilně ohněte vzhůru. Jedle si drží kompaktní vzhled a zakončení větví má od přírody dané, protože její šišky také rostou vzhůru.


  • Při aranžování mějte na paměti, že i vánoční dekorace, kterou posléze budete aplikovat na větve má svou váhu, a tak vám pomůže větve více zatížit, ale i nechtěně sklonit ozdobené větve. Tohoto efektu lze jak využít pro závěrečný vhled, nicméně nesmí vám tento efekt finální dílo strhnout, aby stromek působil smutně svěšenými větvemi.



  • Aranžování umělého vánočního stromku si žádá svůj čas, nejedná se o pouhé roztažení větví, ale i o rozložení menších větví a větviček. Pouze takto vám, umělý stromeček udělá radost a výsledný efekt se bude podobat tomu přírodnímu.


  • A pravidlo, že na umělý stromek nepatří oheň, snad není nutné připomínat.


Jak postupovat při sestavování umělého stromku


Vybalte všechny položky z krabice.


Namontujte stojan tak, že postupně zasunete nohy do drážek.


Spojte všechny části vánočního stromku dohromady.


Rozbalte spodní část vánočního stromku.


Roztáhněte a upravte větve a špičky první koruny.


Roztáhněte a upravte větve a špičky zbývajících pater stromku.


Uvolněte a upravte vrchol vánočního stromku.


Podívejte se na vánoční stromeček z dálky a upravte větvičky do požadovaného finálního tvaru.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i