Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0
Nakupte ještě za 500
a dopravu máte ZDARMA.
Kategorie

Správná intenzita světla je vším

Mohlo by Vás zajímat
Odpověděl:
LucieLucie

Odpověď:

Ať už se snažíte navodit správnou atmosféru, zvolit nejvhodnější světlo pro konkrétní úlohu nebo zkrášlit okolí jasnými světelnými efekty a vytvořit vlastní osobní osvětlovací zážitek, my z e-shopu Rent.cz vám ukážeme, jaký dopad může správné světlo mít na váš domov a život a také vám usnadníme rozhodování při výběru toho správného svítidla.

V první řadě pohodlí

Vychutnejte si ještě více své domácí pohodlí díky dálkovému ovládání světel. Bezdrátovým ovládáním můžete nastavit nejčastěji změnu teploty a barvy světla, někdy také intenzitu osvětlení nebo funkci  úsporného nočního světla.

Dálkové ovládání osvětlení umožní světlo ovládat z oblíbeného křesla či z postele. Uvidíte, že se ke klasickému vypínači už nebudete chtít vrátit. Svítidlo můžete ovládat pomocí dálkového ovládače nebo třeba pomocí mobilu, jako u svítidel Philips HUE. Pořízením HUE světel od Philips nezískáte jen  chytré osvětlení, které můžete ovládat prostřednictvím mobilu nebo tabletu, ale také světlo, které využívá moderní LED technologii, která zase šetří elektrickou energii i životní prostředí.

Na dálková ovládání jsou v naší nabídce i další světla jako Osram nebo Eglo. A věděli jste, že existují i dálkově ovládané zásuvky? Stačí se jen podívat do naší nabídky.

 

Stmívatelná svítidla i žárovky

Stmívatelná osvětlení se stávají populárnějšími. Lidé pomalu přicházejí na jejich kouzlo. Jenže víte, co vše je potřeba udělat, když si takové svítidlo plánujete pořídit? 

Pokud začnete regulovat intenzitu svícení, dokážete ušetřit až 20% energie a vaše oči vám poděkují. Potřebujete-li ale pracovat, číst nebo třeba psát s dětmi úkoly, přidejte na intenzitě a budete se mnohem lépe soustředit. U klasické vláknové žárovky jsme prakticky funkci stmívání neměli, dnes už ji ani mít nemůžeme, neboť bychom porušovali zákony platné v rámci Evropské unie. Přesto stačilo běžným žárovkám zajistit pouze stmívač a bylo vyřešeno.

Dnes k tomuto účelu velmi dobře poslouží LED žárovky. Nicméně na trochu jiném principu než žárovky wolframové. Ostatně jako je odlišné LED svícení, je i stmívání u těchto různých zdrojů pokaždé trochu odlišné. Existují speciální LED lampy, které jsou označeny slovem "dimmerable". To znamená, že lampy jsou přizpůsobeny pro stmívání.

Zdroje se stmíváním

Tyto možnosti nabízí opět Philips Hue. V nabídce naleznete komponenty pro inteligentní svícení.  Ale platí, že i u zářivek to lze, zde je principem elektronický předřadník, který zářivku rozsvěcuje nebo zhasíná. Pro stmívání se používá integrovaný stmívatelný transformátor.

 

V našem e-shopu najdete jak zdroje, tedy LED žárovky na dálková ovládání i stmívatelné, tak i přímo lampy, lustry, nebo dokonce bodovky s těmito funkcemi. Výhoda integrace ovládání prostřednictvím SMART telefonů přináší úlevu v podobě pravidelného svícení i zhasínání během vaší dovolené, kdy nedáváte prostor k návštěvě případným lapkům a nenechavcům. To je ale to nejmenší, s čím vám mohou novodobé technologie stmívání pomoci.


Autor článku:

Lucie
Lucie Marketingový specialista

Lucie je specialistkou marketingu se zájmem o interiérové osvětlení. Pravidelně pro vás chystá články se zaměřením na osvětlení interiéru, nové trendy a především tipy, jak na to, aby byl váš domov útulný a zároveň krásně osvětlený.

Zeptejte se na cokoliv

Pavlína

Poradím s výběrem i technickými zádrhely.

515 555 112(Po-Pá, 7-18:00 hod.)

Zeptejte se
 
 

Copyright © 1994 – 2024 Donoci, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Info o zpracování osobních údajů. i